Verkkouutiset

Ilkka Kanerva Etyj-ehdokkuudestaan: Kovan tason haaste

Etyjin kaltaisilla monikansallisilla toimijoilla on vaativassa maailmantilanteessa useita haasteita, sanoo pääsihteeriehdokkaaksi asetettu ulkopolitiikan konkari.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) kertoo Verkkouutisille ottavansa ehdokkuutensa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) pääsihteeriksi kovan tason haasteena. Ulkoasiainministeriö tiedotti maanantaina, että Kanerva on Suomen ehdokas tehtävään, jonka hoitaminen alkaa 1. heinäkuuta 2017.

– Onhan tämä poikkeuksellinen haaste, kun otetaan huomioon Euroopan turvallisuustilanne ja maailmanlaajuinen asetelma, kuten Venäjän ja Yhdysvaltojen tilanne. Vain YK:n pääsihteerin tehtävä on globaalisti merkittävämpi kuin Etyjin pääsihteerin tehtävä, Ilkka Kanerva sanoo.

Hänen mukaansa Etyjin kaltaisilla monikansallisilla toimijoilla on vaativassa tilanteessa useita haasteita.

– On mietittävä, miten kyetään lunastamaan odotuksia, edesauttamaan dialogia ja näin päästä myönteisiin lopputuloksiin. 57 maan haaste on iso ja merkittävä.

Kysymykseen siitä, olisiko Kanerva luopumassa kansanedustajan tehtävästään, jos paikka Etyjissä aukeaisi, hän kommentoi pitävänsä tärkeänä, että pääsihteerivalinnassa keskitytään nyt asioihin, joilla on pääsihteerin valinnan kannalta merkitystä.

– Nyt ei kannata puhua sivuasioista tai asioista, joista ei vielä tiedetä, Kanerva toteaa.

Ilkka Kanervan vaalipiirissä Varsinais-Suomessa kokoomuksen ensimmäisellä varasijalla eduskuntaan on Pertti Hemmilä.

Etyjin tulevan pääsihteerin valitsevat 57 Etyjin osallistujavaltiota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)