Verkkouutiset

Kokoomuksen Kalle Jokinen: Päivähoitomaksut ovat neuvottelukysymys

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja tyynnyttelee päivähoitomaksuista syntynyttä keskustelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ei halua lyödä ryhmän kantaa lukkoon hallituksen sisällä orastavassa päivähoitokiistassa. Hän muistuttaa, että asia ratkaistaan budjettiriihen yhteydessä.

– Tämä on neuvottelukysymys. En lähde tavoitteita isolla torvella soittelemaan, Jokinen sanoo Verkkouutisille.

Timo Soini toisti keskiviikkona blogissaan kantansa, jonka mukaan päivähoitomaksujen korotusten peruminen ei käy päinsä. Hän on ihmetellyt sitä, että säästöjen perujat ovat hanakasti esittämässä uusia säästökohteita. Hän muistuttaa blogisaan perumisen olevan vastoin hallitusohjelmaa ja että jos joku asia avataan hallitusohjelmasta, niin ”koko paketti aukeaa”.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo kertoi kokoomuksen ministeriryhmän kokouksessa maanantaina, että paine päivähoitomaksuissa on ennemmin alas kuin ylös. Orpo arvioi, että hallitus löytää budjettiriihessä asiaan yhteisen näkemyksen.

Aloite päivähoitomaksujen korotusten perumisesta on peräisin keväältä. Asian nosti esiin valtiovarainministeri Alexander Stubb, mutta siitä ei päästy yhteisymmärrykseen ennen kesää. Kokoomuksesta on huomautettu, että päivähoitomaksuilla on vaikutusta esimerkiksi työnteon kannattavuuteen.

Kalle Jokinen nimeää budjetin tärkeimmäksi asiasi työllisyyden nostamisen. Hänen mukaansa hallituksella tulee olla kykyä reagoida reippaastikin, mikäli 72 prosentin työllisyysastetavoite uhkaa jäädä haaveksi. Työllisyysaste on nyt hieman yli 68 prosenttia.

– Emme voi jäädä odottelemaan seuraavaa vaalikautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)