Verkkouutiset

Haja-asutusalueita ei saa jättää ilman julkista liikennettä

Kansanedustaja Kalle Jokinen (kok.) kiittää liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikkoa (kok.) päätöksestä selvityttää joukkoliikenneuudistuksen vaikutukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Uudistus on parantanut kaupunkien sisäistä liikennettä. Sen sijaan kaupunkiseutujen välinen, ELY:n ostoliikenne on heikentynyt, sanoo eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajana toimiva Kalle Jokinen.

Hänen mukaansa tilanne on paha erityisesti maaseudulla, missä on jouduttu vähentämään vuoroja, koska määrärahoja liikenteen ostamiseen ei ole riittävästi.

– Haja-asutusalueiden kansalaisia ei saa jättää ilman toimivaa julkista liikennettä, vaatii Jokinen.

Ministeri Paula Risikon mielestä on tärkeää, että käynnissä olevan joukkoliikenneuudistuksen vaikutuksista saadaan realistinen kokonaiskuva.

Uudistuksen taustalla on EU:n palvelusopimusasetus, jossa edellytetään liikenteen kilpailuttamista silloin, kun liikenteeseen käytetään julkista rahoitusta. EU:ssa katsotaan, ettei julkisen vallan pidä puuttua markkinoiden toimintaan, ellei se ole tarpeen joukkoliikennepalvelujen määrän ja laadun varmistamiseksi.

Linja-autoliikenteen alueellisesta järjestämisestä vastaavia toimivaltaisia viranomaisia ovat yhdeksän ELY-keskusta sekä joukkoliikennelaissa määritellyt 26 kaupunkia ja seutua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)