Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Myllykoski: Työttömille vapautus kalastonhoitomaksusta

Kalastuslain uudistuksessa on huomioitava kalastusharrastuksen sosiaalinen merkitys, kansanedustaja Jari Myllykoski sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton Jari Myllykoski esittää blogissaan, että vapautus kalastonhoitomaksusta tulisi ulottaa yli 65-vuotiaiden lisäksi myös pienituloisiin työttömiin. Tällä olisi hänen mukaansa syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on jättänyt asiasta rinnakkaislakialoitteen.

Myllykosken mukaan kalastuspolitiikka on valjastettava eriarvoisuuden ja osattomuuden ehkäisemiseen.

”Vapautus 39 euron suuruisesta kalastonhoitomaksusta olisi tervetullut apu peruspäivärahaa, työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saavien vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen ja rohkaisisi kalastusharrastuksen jatkamiseen tai aloittamiseen”, Myllykoski kirjoittaa.

Hänen mukaansa lakimuutos maksaisi nopeasti itsensä takaisin yhteiskunnalle.

”Reippaana luontoharrastuksena kalastus on parasta aktivointia niin nuorille kuin vanhemmillekin. Esimerkiksi voitaisiin hyödyntää kalastusoppaiden ammattitaitoa järjestämällä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille kalastuskursseja.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)