Verkkouutiset

Kansa kannattaa kuntien kustannusten ja velvoitteiden vähentämistä

Kuntien kustannusten ja velvoitteiden vähentäminen viehättää selvää enemmistöä kansalaisista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kustannusten ja velvoitteiden vähentämistä kannattaa 61 prosenttia suomalaisista. Vastustajia saa etsiä suurennuslasin kanssa, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta.

Hallituspuolueiden kannattajista kolme neljästä (75 %) kannattaa kuntien kustannusten ja velvoitteiden vähentämistä. Oppositiopuolueiden tukijoista joka toinen (49 %) suhtautuu hallituksen linjaukseen myönteisesti.

Vastustusta ilmenee näkyvässä määrin lähinnä vasemmistoliiton kannattajien keskuudessa.

Maan hallitus on ilmoittanut tavoitteeksi vähentää kuntien kustannuksia yhdellä miljardilla eurolla karsimalla lakisääteisiä tehtäviä sekä niiden toteuttamista ohjaavia velvoitteita. Samalla hallitus on ilmoittanut, että se ei anna kunnille lainkaan uusia tehtäviä tai velvoitteita hallituskaudellaan.

Ttutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 5.-11. kesäkuuta. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1001. Vastaajat edustavat maamme 18-75-vuotiasta väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)