Verkkouutiset

Kansanedustaja metropolihankkeesta: ”Vaarana on, että Helsinki vie ja muut vikisevät”

Keskustan kansanedustajan Antti Kaikkosen mielestä Helsingin seudun metropolihallintohanke johtaa ongelmalliseen valtakeskittymään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Metropolihallinto on uusi hallintohimmeli, joka on ongelmallinen varsinkin kehyskuntien kannalta. Päätösvaltaa maankäytön, asumisen ja liikenteen asioissa siirtyy huomattavasti käytännössä kehä kolmosen sisäpuolelle”, Antti Kaikkonen toteaa tiedotteessaan.

Kaikkosen mukaan maankäytön, asumisen ja liikenteen ongelmia voitaisiin ratkoa ilman uusien organisaatioiden perustamistakin.

Hänen mielestään on varmistettava, että päätöksentekomallissa huomioidaan riittävällä tavalla myös kehyskuntien ääni.

”Muuten vaarana on, että Helsinki vie, ja muut vikisevät. Kehyskunnille jää maksumiehen rooli”, Kaikkonen sanoo.

”On myös todettava, että sote-ratkaisun ja metropolihallinnon myötä alueen kunnille jää enää hyvin vähän tehtäviä, mistä ne itse päättävät. Pidän tätä kunnallisen itsehallinnon ja kansanvallan kannalta huonona kehityksenä.”

Kaikkosen mukaan metropolihallinnon jatkovalmistelussa on vähintäänkin pyrittävä siihen, että uudesta hallinnosta tulee mahdollisimman kevyt. On myös varmistettava se, että päätöksentekomallissa huomioidaan riittävällä tavalla myös kehyskuntien ääni.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)