Verkkouutiset

”Liikkuvan poliisin lakkautus oli virhe”

SDP:n kansanedustaja Jukka Kärnä on jättänyt kirjallisen kysymyksen liikkuvan poliisin lakkauttamisen seurauksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Jukka Kärnän (sd.) mukaan varsinkin kenttäpoliisien keskuudessa on herännyt huoli liikenteen valvonnan tehokkuudesta.

– Minuun on ollut yhteydessä useita pitkän linjan poliiseja, joiden mukaan liikkuvan poliisin lakkautus oli virhe. Valvonta on heikentynyt ja henkilöstön määrä vähenee entisestään, Kärnä kertoo.

Muutos poliisilaitoksessa on ollut hidasta. Moni hallintoon liittyvä asia tehdään Kärnän mukaan niin kuin ennenkin. Vastuuhenkilöille kasautuu yhä enemmän tehtäviä samalla, kun henkilöstön määrä vähenee.

– Tällaisten uudistusten yhteydessä pitäisi kantaa huolta myös henkilöstön jaksamisesta. Ylitöiden määrä on sairaustapauksien vuoksi korkea, poliisien keski-ikä kasvaa koko ajan eikä hiljaisen tiedon siirtymistä uusille poliiseille tapahdu.

Kärnän mukaan poliisimiesten huolet on otettava vakavasti, sillä kyse on kansalaisten perusturvallisuuden tunteesta.

– Liikkuvan poliisin lakkauttamista perusteltiin säästöillä, mutta jo nyt on puhetta, että päinvastoin on käynyt. Lupauksista huolimatta jokaisessa poliisihallinnon uudistuksessa poliisien määrä on vähentynyt, Kärnä toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)