Verkkouutiset

Mikael Jungner: Osakkeenomistajien rahoillahan nuo palkat maksetaan

Entisen Sdp:n puoluesihteerin mukaan avoimuus palkoissa on hyvä asia. Progressiota ei verotuksessa saisi hänen mukaansa olla liikaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien entinen kansanedustaja ja puoluesihteeri Mikael Jungner kertoo Facebookissa, että Helsingin Sanomien tänään julkaisemat suurien pörssiyhtiöiden johtajien ansiot ovat osakkeenomistajien ja johtajien välinen asia.

– Osakkeenomistajien rahoillahan nuo palkat maksetaan, Jungner kirjoittaa.

Avoimuus palkkojen osalta on hänen mukaansa hyvä asia, sillä näin nähdään miten palkat menevät. Tällöin kuluttaja voi hänen mukaansa asian ärsyttäessä vaikka vaihtaa yhtiötä jolta ostaa. Myös verotuksen progressio on Jungnerista hyvä, kunhan se ei ole liikaa. Maksimina hän pitää viittäkymmentä prosenttia.

– Sitä kautta puolet ohjautuu yhteiskunnalle ja puolet tekijälle.

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne on julkisuudessa paheksunut tietoja palkkioiden ja bonusten noususta. Hänen mukaansa lehden julkaisemat vuoden 2014 tiedot osoittavat, ettei keväällä aloittaneen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) esittämistä palkkamalttitoiveista ole ollut mitään hyötyä. Rinne kaipaa hyvätuloisille lisää verotusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)