Verkkouutiset

”Näen hyvänä, että rämmimme nyt polvillamme, housu risaiseksi repeytyneenä”

Näen hyvänä, että rämmimme nyt polvillamme, housu risaiseksi repeytyneenä. Näin luonnehtii ammattiyhdistysliikkeen tilaa Palvelualojen ammattiliitto PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen (vas.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaarlo Julkusen mukaan ay-liikkeen on palattava juurilleen eli työpaikoille.

– Näen hyvänä, että rämmimme nyt polvillamme, housu risaiseksi repeytyneenä. Tajuamme nyt, ettei nykyinen meno tuota tulosta. Työväenliike ja ammattiyhdistysliike eivät pärjää tarjoamalla vakuutusyhtiömäisiä palveluja. Liikkeen todellinen voima kumpuaa siitä mitä tapahtuu päivittäin työpaikoilla, totesi Julkunen vappuna Hämeenlinnassa.

Hän odottaa, että ay-liike ottaa nyt harppauksen kohti työpaikkalähtöistä toimintaa, jossa liittojen työntekijät ovat luottamushenkilöiden tukena.

– Tulevaisuudessa työelämän arkiset parannukset syntyvät työpaikoilla työntekijöiden ja työantajien aidosta yhteistoiminnasta, tasavertaisesta sopimisesta. Tässä työssä liittojen työntekijöiden tehtävänä on tukea ja auttaa luottamushenkilöitä ja työntekijöitä, ei sopia ja toimia heidän puolestaan, linjaa Julkunen.

Hallitustunnustelija, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän esittämän yhteiskuntasopimuksen toteutumisen ehtona Julkunen pitää hallituksen sitoutumista neljään periaatteeseen.

– Hallituksen on sitouduttava ja kunnioitettava ay-liikkeelle tärkeitä periaatteita, mikäli aikoo tosissaan yhteiskuntasopimusta tehdä. Periaatteita ovat, että työelämää ja ansiosidonnaista sosiaaliturvaa koskevat asiat valmistellaan kolmikantaisesti, mukaan lukien neuvottelujärjestelmän uudistaminen, työehtoja kehitetään yleissitovuuden puitteissa, työmarkkinajärjestöjen toiminnan perusedellytykset turvataan sekä työeläkeuudistus toteutetaan työmarkkinajärjestöjen sopimalla tavalla, paaluttaa Julkunen.

Hallitusohjelmalta Julkunen odottaa tuloerojen kaventamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)