Verkkouutiset

Neuvottelujärjestö JUKO tyytyväinen kunta-alan kilpailukykysopuun

Neuvottelujärjestö JUKO:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on varovaisen tyytyväinen kunta-alalla juuri saavutettuun kilpailukykysopimuksen mukaiseen neuvottelutulokseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sopimus rokottaa julkisen sektorin työntekijöitä muita palkansaajia rankemmin määräaikaisen lomarahaleikkauksen takia. Lopputulosta täytyy silti pitää kohtuullisena, sillä lähtötilanteessa vaihtoehdot olivat vielä huonompia, lomien lyhentäminen ja sairausajan karenssi etunenässä, Olli Luukkainen sanoo tiedotteessaan.

– Vaikka neuvottelutulos ei ole kaikilta osin mieluinen, sen kanssa voidaan elää. Odotamme nyt, että maan hallitus pitää lupauksensa ja keventää tuloverotusta ja tukee näin osaltaan palkansaajien ostovoimaa, hän muistuttaa.

Luukkaisen mukaan työajan pidentäminen oli vaikein kysymys kunta-alan neuvotteluissa.

– Ensiksi väännettiin ja saatiin sopu siitä, että työaikaa ei lisätä lyhentämällä lomia. Lopulta sovittiin, että viikkotyöajan pidentyminen 30 minuutilla tulee pääsääntöisesti suunnitella tehtäväksi yhtenä päivänä. Työajan pidentyminen voidaan suunnitella myös niin, että joinakin päivinä tehdään tavanomaista pidemmät työvuorot, hän kertoo.

Paikallinen sopiminen on Luukkaisen mukaan kunta-alalle jo entuudestaan tuttua ja laajasti käytössä. Nyt täsmennettiin työaikapankkia koskevaa ohjeistusta ja mahdollisuuksia, joilla voidaan estää työnantajan yksipuoliset työvoiman vähentämiseen tähtäävät toimet.

Akavalaiset ammattiliitot käsittelevät neuvottelutuloksia tiistaina aamulla, ja klo 12 on koolla JUKO:n hallitus.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO neuvottelee yli 210 000 koulutetun palkansaajan palvelusuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)