Verkkouutiset

Julkisalan neuvottelujärjestö aikoo tehdä kaikkensa työelämän heikennysten torjumiseksi

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO kertoo tekevänsä kaiken voitavansa yhdessä muiden neuvottelujärjestöjen ja liittojen kanssa, jotta hallituksen esittämät työelämän heikennykset torjutaan ja kohtuullistetaan mahdollisuuksien mukaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Asiassa edetään rauhallisesti ensin Akavan ja sen perään myös muiden palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistä kantaa hakien, toteaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Hän pitää hallituksen esittämää viiden prosentin tuottavuusloikkaa keinoiltaan hyppynä sata vuotta maamme historiassa taaksepäin. Luukkainen tuomitsee sen sopimusyhteiskunnan murtamisena ja uhkana yhteiskuntarauhalle.

Hänen mukaansa esitykset rankaisevat erityisesti naisvaltaisen julkisen sektorin työntekijöitä, jotka pitävät yllä kansalaisille välttämättömiä peruspalveluja.

Luukkaisen mukaan edessä ovat tarkat selvitykset siitäkin, edellyttääkö hallituksen esitysten toteuttaminen perustuslain säätämisjärjestystä.

– Muutos olisi merkittävä. Työlainsäädäntö on tähän asti suojannut lähtökohtaisesti heikompaa sopijaosapuolta eli työntekijää. Nyt työehtoja heikennettäisiin säädöksin yksipuolisesti työnantajan eduksi, hän sanoo.

– Katsomme tarkkaan mutta rauhallisesti, kuinka tästä edetään. Keskusjärjestöt esittänevät piakkoin neuvotteluja, joissa voitaisiin tarkemmin keskustella siitä, mitä hallituksen esityksillä haetaan. JUKO:lla on hyvät neuvottelusuhteet työnantajaan kaikissa sopimuspöydissä ja nyt niitä testataan, olivat hallituksen esitykset millaisia tahansa, Luukkainen toteaa.

Julkisalan neuvottelujärjestö JUKO neuvottelee yli 200 000 koulutetun työntekijän palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, seurakuntien ja yliopistojen sopimusalueilla. Kaikkiaan niiden sopimusten piirissä, joissa JUKO on mukana, on noin 590 000 palkansaajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)