Verkkouutiset

Pääministeri uskoo nyt putkessa olevien leikkausten riittävän

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mielestä lisäleikkauksia ei enää tarvita, koska Suomen talous on elpymässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juha Sipilän mukaan talouden iso kuva menee nyt suunnitelman mukaan, eikä uusia leikkauksia ei tarvitse tehdä yli sovitun neljän miljardin euron säästötavoitteen.

– Ellei nyt sitten todeta, että joku hallitusneuvotteluissa sovituista keinoista ei purekaan sillä tavalla kuin on alun perin ajateltu, hän lisäsi Taloustoimittajat ry:n lounastilaisuudessa Helsingissä torstaina.

Sipilä muistutti, että epävarmuuksia on aina ilmassa ja toimintavapaus pitää säilyttää. Lähtökohta on hänen mukaansa kuitenkin nyt se, että hallituksen suunnitelma pitää ja työllisyyttä edistäviä toimia vahvistetaan.

Lisäksi Sipilän mielestä pitää eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseksi löytää uusia keinoja. Asiaa pohtimaan asetetaan lähipäivinä työryhmä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on arvioinut, että tämän hetken talousnäkymän valossa hallitus joutuu ensi kevään puoliväliriihessä tekemään 1-2 miljardin euron edestä leikkauksia.

Orpon mukaan uudistuksia tarvitaan, jotta työllisyysaste saadaan kestävälle tasolle. Hän tähtää vero- ja työllisyysuudistuksissa ensi kevään puoliväliriiheen.

Sipilä myönsi, että valtiovarainministeriön tämänhetkisen ennusteen mukaan työllisaste ei vielä täytä vuonna 2019 hallitusohjelman ehtoja, mutta hänen mukaansa kehitys on nyt parempaa kuin miltä keväällä näytti.

Hän huomautti, että ensi keväänä ennuste tarkistetaan ja sitten nähdään missä mennään.

– Mitään syytä ei ole epäillä sitä, etteivätkö nämä toimet, mitä nyt putkessa on, olisi riittäviä, Sipilä vakuutti.

Hän lisäsi, että valtiovarainministerin täytyykin pitää esillä niitä riskejä, mitä ilmassa on.

Lue myös:

Petteri Orpo: Punavihreä oppositio leimaa yrittäjät riistäjiksi

Petteri Orpo: Suomi verottaa raskaimman mukaan työtä ja yrittämistä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)