Verkkouutiset

Kokoomuksen ryhmäjohtaja: Markkinoiden tärkeä avautua myös pienille ja keskisuurille yrityksille

Kalle Jokisen mukaan tuoreimmat linjaukset soten valinnanvapaudesta varmistavat, että markkinat avautuvat myös pienille ja keskisuurille yrityksille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen pitää valinnanvapauden jatkolinjauksia hyvinä. Jokinen korostaa, että hallituksen keskiviikkona julkaistuissa sote- ja maakuntauudistuksen lakiluonnosten linjauksissa varmistetaan pienten ja keskisuurten yritysten pääsy markkinoille.

– Valinnanvapautta pohtineen työryhmän raportista sai vaikutelman siitä, että sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapautta rakennettaisiin vain suurille yrityksille. Kokoomus piti tärkeänä, että markkinat avautuvat myös pienille ja keskisuurille yrityksille. Tuoreimmat linjaukset valinnanvapaudesta varmistavat nyt tämän, Jokinen sanoo tiedotteessaan.

Suomen Yrittäjien mukaan Suomessa toimii noin 19 000 sote-alan yritystä, jotka työllistävät yhteensä yli 64 000 henkeä. Suurin osa näistä yrityksistä on joko yksinyrittäjiä tai alle kymmenen henkeä työllistäviä yrityksiä. Jokisen mukaan tilanne, jossa yksin- ja pienyrittäjät olisi sivuutettu, olisi ollut täysin kestämätön.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauden jatkovalmistelussa valinnanvapausmalliin harkitaan otettavaksi neljä erilaista valinnanvapauden keinoa. Vaihtoehtoina ovat laajasti perustason palveluja tarjoava sosiaali- ja terveyskeskus, suppeamman palveluvalikoiman omatiimi tai sote-asema, palveluseteli tai henkilökohtainen budjetointi. Jokisen mukaan erilaiset ja erikokoiset tarjoamat tulevat mahdollistamaan myös pienten yritysten mukanaolon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)