Verkkouutiset

Puolustusministeri kiistää Ylelle linjanmuutoksen aseviennissä

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) torjuu Ylen uutisille epäilyt, joiden mukaan Suomen asevientilinja olisi Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana löystynyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi on tuoreen asevalvontaraportin mukaan vienyt muun muassa Patrian kranaatinheittimiä Saudi-Arabiaan ja Sakon tarkkuuskivääreitä Uzbekistaniin.

– Saudi-Arabiaan kohdistetaan lain mukaan tapauskohtaista harkintaa. Suomi tuomitsee sen, että Jemenin ilmaiskuissa on tullut siviiliuhreja, mutta suomalaisia aseita ei näissä iskuissa ole käytetty, Jussi Niinistö perustelee.

Myös Uzbekistanin tilanne on ministerin mielestä varsin vakaa.

– Kokonaisuutena Uzbekistan on viime vuosina ollut suhteellisen vakaa ja riskin sille, että tarkkuuskivääreitä käytettäisiin ihmisoikeuksien vastaisesti, on katsottu olevan pieni, Niinistö sanoo.

Hänen mukaansa myönnetyistä vientiluvista ei voi vetää johtopäätöstä, että ihmisoikeuksilla ei enää olisi Suomelle väliä.

Lue myös: Erkki Tuomioja: Suomen asevientiä on löysennetty merkittävästi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)