Verkkouutiset

Kokoomuksen Jukka Kopra: Taksiliikenne vapautetaan vastuullisesti

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra on tyytyväinen hallituksen liikennekaaripäätökseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikennekaari on lakiuudistus, jossa uudistetaan taksi-, linja-auto- ja tavaraliikenteen sääntely yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Jukka Kopran mukaan liikennekaari osoittaa, että hallitus pystyy kunnianhimoisiin, yhteiskuntaa uudistaviin päätöksiin.

– Liikennekaari tulee olemaan yksi edistyksellisimmistä liikennelainsäädännöistä koko maailmassa. Sovittu kokonaisuus hyödyntää nykypäivän teknologiaa jonka avulla luodaan tulevaisuuden liikennejärjestelmä. Uudistuksesta voi todeta suorin selin, että nyt tehdään aidosti eteenpäin katsovaa ja mahdollistavaa lainsäädäntöä, kehuu Kopra.

Hallituksen esityksessä taksilupien määräsääntelystä luovutaan ja muuta sääntelyä kevennetään. Kopran mukaan uudistusta on valmisteltu perusteellisesti ja ongelmakohdat on taklattu hyvässä yhteisymmärryksessä taksi-alan kanssa.

Liikennekaari astuu voimaan vuoden 2018 heinäkuussa. Kopran mukaan siirtymäaika taksialan vapauttamiseen on tärkeä ja antaa maltillisen suojan jo tehdyille investoinneille sekä mahdollistaa nykyisen liiketoiminnan kehittämisen tulevaisuutta varten.

– Jatkossa erilaiset kyydinvälityspalvelut voivat toimia laillisesti Suomessa, kun ne sitoutuvat toimimaan yhteiskunnan edellyttämällä tavalla. Tämä tarkoittaa, että kuljettajalla on oltava ajolupa, Suomeen rekisteröity auto, puhdas rikostausta ja riittävä kommunikaatiokyky asiakkaiden kanssa. Uskon, että uudistus kasvattaa taksi- ja kuljetusmarkkinan kokoa ja tuo lisää asiakkaita myös nykyisille toimijoille, sanoo Kopra.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)