Verkkouutiset

JHL: Luottamus Sipilän hallitukseen on pohjalukemissa

Luottamus Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen on pohjalukemissa, niittaa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen (vas.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Asia on polttava juuri nyt, kun työnantaja- ja työntekijäliitot neuvottelevat kilpailukykysopimuksen soveltamisesta alakohtaisiin sopimuksiin, totesi Teija Asara-Laaksonen vappuna Raumalla.

Hänen mukaansa valitettavasti sopimusta rakennetaan tilanteessa, jossa hallituksella on tarjota vain sanelua, epävarmuutta ja linjauksia, joilla on kaiken positiivisen kehittämisen vastainen vaikutus. Asara-Laaksonen patistaa hallitusta viisaampaan ja maltillisempaan politiikkaan.

– Hallitus tuntuu välillä pelaavan venäläistä rulettia. Se lataa solkenaan uusia työelämän heikennyksiä ja julkisen sektorin leikkauksia. Se on uhkarohkeaa toimintaa, joka voi pahasti horjuttaa neuvotteluja.

Hänen mukaansa ammattiliittojen jäsenet ovat nyt vihaisia. Asara-Laaksonen kehotti hallitusta ”muutenkin harkitsevampaan ja kaukonäköisempään politiikkaan”.

– Muuten tuhotaan Suomen vahvuudet eli osaaminen, koulutus, laadukkaat julkiset palvelut ja konsensus. Ja maailman mitassa varsin tasa-arvoinen ja luotettava yhteiskunta.

Suomen vahvuus on ollut myös korkea järjestäytymisaste. Sekä työntekijät että työnantajat ovat vahvasti järjestäytyneitä. Juuri sen pohjalta on rakentunut sopimisen kulttuuri, jolla on tuettu työllisyyttä ja kilpailukykyä.

– Tämä kannattaisi muistaa myös Suomen Yrittäjien, kaikkien villien järjestöjen äidin, jäsenkunnassa, Asara-Laaksonen muisti sivaltaa myös yrittäjiä.

Vaarallista kehitystä Asara-Laaksonen näkee myös sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa.

Hänen mielestään hallitus on antamassa julkisten palvelujen tuottamisen markkinavoimien temmellyskentäksi, keinona palvelujen laaja osakeyhtiöittäminen ja kilpailuttaminen.

– Tämä Etelärannan ja kauppakamariväen orkestroima vallankumous on kuorrutettu valeasukäsitteellä valinnanvapaus.

– Sote-uudistuksen alkuperäinen tavoite on taata kansalaisille yhdenvertaiset palvelut koko maassa. Nyt uudistuksesta on tulossa oma irvikuvansa: eriarvoistava, sanoo Asara-Laaksonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)