Verkkouutiset

JHL:n terveiset budjettiriiheen: Palkansaajien reput ovat riittävän täynnä painoa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL edellyttää hallituksen pitävän lupauksensa täysimääräisesti kilpailukykysopimuksen osana kunnille luvatuista verokompensaatioista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sopimuksista ja sovituista asioista on pidettävä kiinni, JHL:n hallitus vaatii kannanotossaan.

– Sopimusyhteiskunta on vaarassa, mikäli jo ennen kikyn allekirjoitustilaisuutta aletaan sovitella uusia painoja palkansaajien selkäreppuihin. Henkilöstö on kantanut kortensa kekoon kilpailukyvyn edistämiseksi jo enemmän kuin riittävästi työaikojen pidennyksellä ja lomarahojen leikkauksilla, JHL sanoo.

JHL toteaa, ettei se aio hyväksyä yksipuolista kilpailukykysopimuksen rikkomista, eikä kuntasektorin toimintaedellytysten entisestään heikentämistä.

Hallituksen budjettikaavailut eivät sisällä kunta-alalle kompensaatiota verotulomenetyksistä.

– Käytännössä tämä tarkoittaa uhkaa tuhansille kunta-alan työpaikoille. Katsomme kokonaisuutta ja edellytämme maan hallitukselta sopimuksesta kiinni pitämistä. Sopimuksella on aina kaksi osapuolta ja molemmilla on velvollisuus toimia sovitusti, JHL toteaa.

JHL:n mielestä Suomen kilpailukyky kohenisi paremmin aidolla kehittävällä otteella, kuin poukkoilevalla päätöksenteolla.

– Budjettiriihessä on taattava resursseja työelämän ja työolojen kehittämiseen, ammattiliitto vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)