Verkkouutiset

Kokoomuksen Satonen: Jätevesiasetuksen siirtymäajan pidennys perusteltu

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen kiittää ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosta (kok.) jätevesiasetuksen virheisiin puuttumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Harva kansanedustaja on saanut työssään yhtä paljon palautetta muusta asiasta kuin jätevesiasetuksesta. Vaikka asetukseen tehtiin muutoksia vuonna 2011, monet suomalaiset kokevat sen vaatimukset edelleen kohtuuttomina ja maalaisjärjen vastaisina. Hyvä, että edeltäjistään poiketen uusi ympäristöministeri ottaa kansalaisten palautteet tosissaan, sanoo Arto Satonen.

Hänen mukaansa on vähintään kohtuullista ja perusteltua, että asetuksen siirtymäaikaa pidennetään vuoteen 2018 asti.

– Jätevesiasetuksen vaatimukset ovat voineet kuulostaa paperilla perustelluilta, mutta todellisuudessa valmistelussa on unohtunut tyystin terve maalaisjärki. Asetuksen siirtymäaika tehtiin jo alun perin liian tiukaksi, minkä vuoksi edelleen yli 120 000 kiinteistön osalta toimet ovat tekemättä. Olisi erittäin kehnoa hallintoa jättää asetus voimaan tällaisenaan, koska sen vaatimukset ja aikataulu on aiemmin säädetty kohtuuttomiksi, painottaa Satonen.

Satonen tukee ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen esitystä lievennysten valmistelemisesta erottamalla ympäristönsuojelun kannalta tärkeät kohteet ja kuivan maan kiinteistöt toisistaan.

– On selvää, että ympäristön ja pohjavesien suojelemiseksi vesistöjen lähellä olevien kiinteistöjen pitää laittaa jätevesiasiansa kuntoon asetuksen mukaisesti. Miksi kuitenkin sadat tuhannet kuivan maan kotitaloudet velvoitettaisiin samaan tapaan tekemään tuhansien eurojen muutostyöt jätevesien käsittelyyn, vaikka niiden vaikutus ympäristön kannalta on vähäinen? Tällaiset perusteettomat vaatimukset on muutettava, sanoo Satonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)