Harri Jaskari: Kokoomuksesta löytyy tukea elinkeinoministerin verolinjalle

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari iloitsee elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) avauksesta muuttaa Suomen yritysverotus Viron esimerkin mukaan.

  • LKS 20120515 - Kansanedustaja Harri Jaskari A2 Teema: Känni-ilta -ohjelmassa Tampereella tiistaina 15. toukokuuta 2012. STR / LEHTIKUVA Kalle Parkkinen

    Kansanedustaja Harri Jaskari.

    ()

– Kokoomuksen vaaliohjelmassa vaadittiin yritysverotuksen uudistamista siirtymällä asteittain kohti Viron yritysveromallia. Loistavaa, että keskustalainen elinkeinoministeri on täysin samalla linjalla. Toki asiasta on periaatteessa jo hallitusohjelman liitteessä kirjaus, mutta hyvä tästäkin on muistuttaa, Harri Jaskari kiittelee tiedotteessaan.

Virossa yritys maksaa tuloksestaan veroa vasta, kun rahaa maksetaan ulos yrityksestä. Yrityksen sisään jäävä tulos on veroton. Malli kannustaa yrityksiä jättämään voiton jakamatta ulos yrityksestä ja sen sijaan investoimaan toimintaansa.

Suomessa yhtiö maksaa ensin voitostaan veroa, jonka jälkeen yrityksestä maksettava osinko on vielä uudestaan tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta saajalleen verollinen.

– Tällaisia investointeihin ja työllistämiseen kannustavia uudistuksia kaivataan. Yrittäjyyteen kannustavan Viron verojärjestelmän lisäksi tarvitsemme uuden työpaikkatasolle ulottuvan paikallisen sopimisen mallin sekä yrittäjyyteen ja työn tekemiseen kannustavan sosiaaliturvan, Jaskari sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.