Verkkouutiset

Harri Jaskari: Kokoomuksesta löytyy tukea elinkeinoministerin verolinjalle

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari iloitsee elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) avauksesta muuttaa Suomen yritysverotus Viron esimerkin mukaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kokoomuksen vaaliohjelmassa vaadittiin yritysverotuksen uudistamista siirtymällä asteittain kohti Viron yritysveromallia. Loistavaa, että keskustalainen elinkeinoministeri on täysin samalla linjalla. Toki asiasta on periaatteessa jo hallitusohjelman liitteessä kirjaus, mutta hyvä tästäkin on muistuttaa, Harri Jaskari kiittelee tiedotteessaan.

Virossa yritys maksaa tuloksestaan veroa vasta, kun rahaa maksetaan ulos yrityksestä. Yrityksen sisään jäävä tulos on veroton. Malli kannustaa yrityksiä jättämään voiton jakamatta ulos yrityksestä ja sen sijaan investoimaan toimintaansa.

Suomessa yhtiö maksaa ensin voitostaan veroa, jonka jälkeen yrityksestä maksettava osinko on vielä uudestaan tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta saajalleen verollinen.

– Tällaisia investointeihin ja työllistämiseen kannustavia uudistuksia kaivataan. Yrittäjyyteen kannustavan Viron verojärjestelmän lisäksi tarvitsemme uuden työpaikkatasolle ulottuvan paikallisen sopimisen mallin sekä yrittäjyyteen ja työn tekemiseen kannustavan sosiaaliturvan, Jaskari sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)