"Kuubassa hienoja mahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle"

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan Kuubassa käyvät muutoksen myrskytuulet.

  • LKS 20151204 Kokoomuksen Harri Jaskari eduskunnan täysistunnossa 4. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Harri Jaskari.

    ()

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) uskoo, että Kuubassa piilee hienoja mahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle. Hän kertoo vierailleensa maassa eduskunnan talousvaliokunnan jäsenten ja yritysdelegaation mukana analysoimassa muutosta.

– Miksi sitten Kuubaan? Uskon, että muutaman vuoden päästä rahatilanne on maassa aivan erilainen, hän sanoo blogissaan.

Jaskari uskoo, että muuan muassa satamat, talot, hissit, energiaverkot ja tietoliikenneverkot ovat potentiaalisia kohteita. Suomen valtiokin on hänen mukaansa herännyt Kuuban mahdollisuuksiin.

– Pariisissa sovittiin jo joulukuussa Kuuban velkojen takaisinmaksusta Suomelle ja Finnvera ilmoitti tällä viikolla, että se voi myöntää lainoja ja takauksia Kuubaan kohdistuville hankkeille.

Kuuban markkinat ovat todella haasteelliset, mutta helppona aikana paikalle tulevat ovat Jaskarin mukaan aina huomanneet, että "aikainen lintu on madon jo napannut".

– Oli aivan mahtava olla tukemassa aktiivia suomalaisyrityksiä, jotka haluavat tuoda lisää leipää Suomeen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.