Verkkouutiset

Kokoomuksen Harri Jaskari: Kansanedustajia manipuloidaan yhä enemmän

Harri Jaskarin mukaan kansanedustajiin pyritään vaikuttamaan entistä enemmän sosiaalisessa mediassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) kysyy Uuden Suomen blogissa, kuinka moni kansanedustaja tiedostaa, että heihin pyritään vaikuttamaan aktiivisesti. Jaskarin mukaan kansanedustajia manipuloidaan koko ajan uusilla keinoilla.

‒ Ja kuka ehtii tarkistaa, ovatko faktat oikein? Hän kysyy.

Asian tekee Jaskarin mukaan ajankohtaiseksi, että eri tutkimusten mukaan Suomeen kohdistuva ja myös Suomen sisällä tuotettu väärä tieto ja jopa aggressiivinen manipulaatio sosiaalisessa mediassa ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Epäviralliset toimijat ja niiden verkostot käyttävät Jaskarin mukaan yhä suurempaa valtaa yhteiskunnassa.

‒ Tunteisiin vetoaminen ja siten käyttäytymiseen vaikuttaminen on muuttunut arkipäiväiseksi. Teemat löytyvät niistä arjen ilmiöistä, jotka herättävät tällä hetkellä yhteiskunnassa kiihkeitä purkauksia. Kenellä on oikea tieto Natosta, Venäjästä, EU:sta, työttömyydestä ja maahanmuutosta?

Jaskarin mukaan siinä missä aikaisemmin kansanedustajia painostettiin sähköpostiviesteillä, nyt laitetaan tietoa liikkeelle vahvasti tunnepohjalla sosiaalisessa mediassa.

Hän nostaa esimerkiksi valiokuntakäsittelyn päästökaupan epäsuorista kustannuksista, joilla pyritään estämään yritysten siirtyminen EU:n ulkopuolelle heikomman ilmastopolitiikan maihin.

‒ Nyt Suomessa rähistään siitä, ottaako Suomi saman mallin käyttöön. Tuen vastustajat näkevät, että siitä ei ole mitään hyötyä, koska Suomen teollisuuden sähkön hinta on EU-maiden halvimpia. Todistuksena tästä käytetään Eurostatin tilastoa.

Jaskarin mukaan yhtäkkiä nousikin esiin toinen tilasto, jonka mukaan suurimmat yritykset maksavat sähköstä enemmän Suomessa kuin Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa. Paljastuikin, että Eurostatin tilastot eivät koskeneet koko teollisuutta, sillä suurimmat teollisuusyritykset eivät olleet tilastoissa mukana.

‒ Mihin tässä nyt pitää enää uskoa? Jaskari kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)