"Mitä pahaa nämä yrittäjät ja yritykset ovat lakkolaisille tehneet?"

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari ihmettelee metallimiesten lakon syitä Tampereella.

  • LKS 20160915  Kansanedustaja  Harri Jaskari (kok.) eduskunnan suullisella kyselytunnilla 15. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Harri Jaskari.

    ()

Tampereella alkoi torstai-iltana kymmenen aikaan vuorokauden mittainen metallityöläisten lakko, jonka piirissä on 1 500 työntekijää. Metalliliiton ja Teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin työntekijät osoittavat lakolla mieltä Juha Sipilän (kesk.) hallitusta vastaan. Työntekijät kuuluvat 16 eri yritykseen,

– Mitä pahaa nämä yrittäjät ja yritykset ovat lakkolaisille tehneet? Miksi paha mieli puretaan varmuuden vuoksi ihan sivulliseen. Tämä yhteiskunta on mennyt vähän vinksalleen, Harri Jaskari kysyy blogissaan.

Yrittäjät joutuvat Jaskarin mukaan nyt kertomaan asiakkaille, että "valitettavasti lupauksia ei pystytä pitämään ja tuotteet eivät tule ajallaan asiakkaalle".

Kansanedustaja huomauttaa, että tulevaisuudestakaan ei tiedetä, milloin taas lakkoillaan, mikä tarkoittaa vähemmän työpaikkoja Suomeen.

– Tässä maassa on nyt kohta kymmenen vuotta yritetty saada taloutta jonkinlaisille raiteille. Vihdoinkin alkaa näkyä jotain kirkkaampaa valoa tunnelin päässä ja sitten vedetään mattoja alta niin että vaan heilahtaa, Jarkari kirjoittaa.

Hän sanoo tietävänsä itse Suomeen investointeja houkutelleena, että pienetkin kolaukset tuntuvat moukarin iskuilta.

– Tampereen seudun lakkotempaus ei ainakaan helpota uusien investointien saamista omalle kotiseudullemme, Jaskari muistuttaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.