Verkkouutiset

Jan Vapaavuori jättämässä hallituksen – nimitys huippuvirkaan Antti Rinteen käsissä

Jan Vapaavuoren nimitys huippuvirkaan on valtiovarainministeri Antti Rinteen käsissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) saattaa jättää hallituksen ja siirtyä Euroopan investointipankin johtotehtäviin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Vapaavuori itse ei ole vahvistanut tietoa. Verkkouutisten tietojen mukaan Vapaavuoren nimitys on kuitenkin todennäköinen.

Verkkouutisten tietojen mukaan Vapaavuoren nimitys on ainakin osittain kiinni SDP:n puheenjohtajasta Antti Rinteestä. Hänelle kuuluvat valtiovarainministerinä rahoitusmarkkina-asiat ja täten Euroopan investointipankin nimityskuviot, jotka tosin eivät ole vain Suomen päätöksestä kiinni.

Suomella on aiemminkin ollut huippuvirka Euroopan investointipankissa. Nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimi pankissa varapääjohtajana vuosina 2003–2007.

Jan Vapaavuori on toiminut asunto- ja elinkeinoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja oli viime kesänä ehdolla kokoomuksen puheenjohtajaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)