Verkkouutiset

Kansanedustaja: Vahingonteko naamioituneena kitkettävä

Kansanedustaja Ari Jalonen (ps.) on huolissaan siitä, että vahingonteot mielenosoitusten tai mellakoiden yhteydessä ovat yleistymässä, ja usein ne tehdään naamioiden turvin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Esimerkiksi itsenäisyyspäivän mellakoissa Helsingissä moni ilkivallantekijä käytti naamiota, ja aineelliset vahingot olivat poliisin arvion mukaan ainakin 100 000 euroa.

Ari Jalonen toteaa, että vaikka Suomessa laki kieltää ns. laittoman naamioitumisen – eli naamioitumisen vahingontekotarkoituksessa – tämä laki ei ole tehonnut käytännössä. Poliisi ei juurikaan puutu laittomaan naamioitumiseen esimerkiksi mielenosoituksissa tai mellakoissa.

Jalosen mukaan kyseessä on osaksi resurssipula ja resurssien kohdentuminen jo tehtyjen rikosten selvittämiseen, jolloin rikosten ennaltaehkäisyyn jää vähemmän aikaa.

Jalosen mielestä mielenosoituksessa tai mellakassa tehokasta olisi myös määrätä kaikkia väkijoukossa olevia, laittomasti naamioituneita henkilöitä poistamaan naamionsa, sekä ottaa kiinni henkilöt, jotka eivät tottele kyseistä määräystä.

– Tämä vähentäisi jatkossa naamioiden käyttöä sekä niiden suojissa tehtyjä rikoksia, hän uskoo.

Jalonen on jättänyt aiheesta hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, miten laittoman naamioitumisen ja sen turvin tehdyt, kansalaisiin ja omaisuuteen kohdistuvat rikokset estetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)