Verkkouutiset

Liisa Jaakonsaari vaatii EU-rahaa kulttuuriin

Euroopan parlamentin jäsen Liisa Jaakonsaari (sd.) on laatinut komissiolle kirjallisen kysymyksen Euroopan strategisten investointien rahaston, ESIRin rahoituksesta kulttuurille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Toivon, että EU-komissio selvittää, miksi kulttuuri-investointeihin ja sosiaalisen pääoman vahvistamiseen liittyviä hankkeita on ESIRin piirissä niin vähän, vaikka kulttuuri määritellään yhdeksi sektoriksi, jolle voidaan myöntää ESIR-rahoitusta, Liisa Jaakonsaari vaatii.

Hän muistuttaa, että rahaston kautta on mahdollista hakea myös kulttuurihankkeisiin kuten musiikki- ja elokuvatuotantoon rahoitusta. Toistaiseksi ESIRin piirissä on vain vähän kulttuuri-investointeihin ja sosiaalisen pääoman vahvistamiseen liittyviä hankkeita.

Jaakonsaaren mielestä eurooppalaista kulttuurituotantoa, kuten elokuva- ja musiikkituotantoa, olisi tärkeää tukea eurooppalaisen identiteetin sekä älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun kannalta.

– Monissa EU-maissa ESIR-rahaa on käytetty julkisen liikenteen kehittämiseen ja kaupunkilaisten perusinfrastruktuurin parantamiseen. Monella Suomen kaupungilla olisi hyvä mahdollisuus hakea ESIR-rahoitusta investoinneilleen. Kehotan kaupunkeja tutustumaan ja hakemaan rahoitusta, sanoo Jaakonsaari.

Euroopan strategisten investointien rahaston ESIRin tarkoitus on edistää talouden uudistumista ja kasvua. Suomessa esimerkiksi Äänekosken biotuotevoimala ja Pasilan rakennushanke Tripla ovat saaneet ESIR-rahoitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)