Päivi Räsänen IS:lle: Itärajan pakolaisvirta viesti Venäjän vallan huipulta

Entinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) arvelee Ilta-Sanomissa, että Venäjä päästää pakolaisvirran Suomeen ja siihen liittyy viesti Suomelle Venäjän vallan huipulta.

  • LKS 20151110 Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 10. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Päivi Räsänen.

    ()

– Kyllä tulee mieleen, onko tämä viesti, jolla muistutetaan, millaisia keinoja Venäjällä on käytössä, kansanedustaja Päivi Räsänen sanoo.

Suomen Lappiin on suuntautunut Venäjältä viime vuoden syksystä turvapaikanhakijoiden kiihtyvä virta. Venäjä päästää pakolaisia Suomeen, vaikka sen on valtiosopimuksen mukaan ehkäistävä laiton maahantulo.

Räsäsen mukaan kyseessä on Venäjän uusi toimintatapa, jossa on hylätty aiemmat käytännöt.

– Nyt on tapahtunut selkeä muutos. Meillä on vuosikymmenet sujunut rajavalvontaan liittyvä yhteistyö.

Hänelle tulee mieleen, että Suomen itärajan tilanne viittaisi hybridisotaan, jossa turvapaikanhakijoiden päästäminen rajan yli voi olla poliittinen ase.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.