Verkkouutiset

IS: Asiakirjat paljastavat Mauri Pekkarisen perheen tuulivoimakytkökset

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen kiisti perheensä tuulivoimakytkökset, mutta asiakirjat paljastavat muuta, kertoo Ilta-Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilta-Sanomien mukaan Mauri Pekkarisen vävy, sijoitusyhtiö Taaleritehtaan tuulivoimasta vastaava johtaja Taamir Fareed toimi asiantuntijana, kun pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kakkoshallitus laati vuonna 2008 Suomelle pitkän ajan ilmasto- ja energiastrategian.

Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimi Taamir Fareedin tuleva appi, silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Selonteko sisälsi tuulivoiman tukemiseen liittyviä laskelmia.

Pekkarinen sanoi tiistaina Ilta-Sanomille, että Taamir Fareed oli silloin Amerikassa opiskelemassa, kun tuulivoiman tukijärjestelmästä päätettiin.

Ilta-Sanomat kertoo viitanneensa kysymyksessään vuoteen 2010, mutta Pekkarinen ei maininnut Fareedin osallistuneen vuonna 2008 asiantuntijan roolissa ilmasto- ja energiastrategian laadintaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)