Verkkouutiset

Vihreiden Ville Niinistö ihmettelee IL:ssä sinisilmäisyyttä Venäjän suhteen

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ihmettelee Iltalehdessä Suomen poliittisen johdon sinisilmäisyyttä Venäjän suhteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Esimerkkeinä Ville Niinistö mainitsee Fennovoiman ydinvoimalahankkeen sekä ex-pääministeri Esko Ahon (kesk.) nimittämisen venäläisen Sperpankin hallitukseen.

– Minua ihmetyttää, kuinka vähän Suomessa herättää edelleenkin poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua se tilanne, mihin me olemme ajautumassa Venäjän kanssa, Ville Niinistö sanoo lehdelle.

Esko Ahon nimitystä venäläispankin johtoon Niinistö pitää puhtaasti poliittisena.

– Ihmettelen, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on tässä tilanteessa nähnyt hyväksyttävänä signaalina, että Suomen entinen pääministeri ollaan nimittämässä puhtaasti poliittisin perustein pankkiin, joka on osa Kremlin valtakoneistoa.

Sberbank on Venäjän Ukrainaan kohdistamista sotatoimista johtuvien EU:n talouspakotteiden listalla.

Vihreiden puheenjohtaja muistuttaa, että Sberbank on myös yksi ydinvoimarakentaja Fennovoiman laitevalmistajan Rosatomin päälainoittajista sekä oli mukana rahoittamassa kroatialaista bulvaania Migritiä, jonka avulla Fennovoima sai lisäaikaa lupahakemuksensa hyväksymiselle.

Ville Niinistö ei kuitenkaan halua arvioida Fennovoiman ydinvoimalahankkeen ja Esko Ahon nimityksen mahdollisia kytköksiä.

– Onkin hyvä kysymys, miksi Venäjän poliittinen johto haluaa juuri Esko Ahon sinne.

– Jos me annamme nyt tällaisen viestin, että meidän puolestamme kaikki hyvin, niin Venäjä tajuaa, että se voi kohdella EU-maita miten tahtoo, ja Suomi suostuu aina siihen, mitä Venäjä haluaa, Ville Niinistö sanoo.

Hänen mukaansa Venäjä käyttää Rosatomia puhtaasti geopolitiikkansa välineenä, eli ydinvoima on Venäjälle tapa viedä valta-asemaansa maailmalle ja sitoa talouspoliittisin suhtein maita vuorovaikutukseen Venäjän kanssa tavalla, joka on tullut hyvin selväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)