Verkkouutiset

Ilkka Kanerva: Ukraina päättää Nato-jäsenyydestään itse

Ukrainan mahdollinen Nato-jäsenyys on ukrainalaisten oma asia, toteaa Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Moskovasta on viime aikoina tullut viestejä, että Ukrainan ei pitäisi edes harkita Nato-jäsenyyttä. Vuoden 1975 Helsingin Etykin loppuasiakirjan mukaan valtioilla on oikeus kuulua tai olla kuulumatta kansainvälisiin järjestöihin sekä tehdä tai olla tekemättä kahden- tai useamman valtion välisiä sopimuksia, mukaan lukien maan liittoutumista koskevia sopimuksia, muistutti Ilkka Kanerva puhuessaan Nato-parlamentaarikoille Haagissa.

– Tiivistetysti sanottuna: Nato-jäsenyys on ukrainalaisten itsensä päätettävissä oleva asia, ei kenenkään muun, Kanerva sanoi.

Hän myös vaati Ukrainan kriisin kaikkia osapuolia kunnioittamaan Minskin tulitaukosopimuksen ehtoja.

– Jos Venäjä haluaa ratkaista kriisin rauhanomaisesti, sen tulisi vetää joukkonsa ja materiaalinsa pois sekä Ukrainasta että Ukrainan rajalta ja katkaista tukensa separatisteille, Kanerva totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)