Verkkouutiset

Lauri Ihalainen: Työmarkkinaratkaisua yritettävä vakavasti mahdollisimman pian

Lauri Ihalainen haluaisi vielä löytää ratkaisun työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen välille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd.) vetoaa, että vielä yritettäisiin työmarkkinoilla saavuttaa kattava ja vakautta luova ratkaisu.

”Tasavallan presidentti (Sauli) Niinistö napakassa uudenvuoden puheessaan kannusti työmarkkinajärjestöjä löytämään sovintoa niin, että kevättä ei kohdattaisi keskinäisen eripuran vallitessa”, Ihalainen sanoi juhlapuheessaan eläkkeensaajille suunnatussa loppiaisjuhlassa Vantaalla keskiviikkona.

Ihalainen totesi, että tähän kannustusjoukkoon on hyvä yhtyä.

”Useiden epäonnistuneiden yhteiskuntasopimusta koskevien yritysten jälkeenkin on tärkeätä, että työmarkkinajärjestöjen kesken ja hallituksen ratkaisuhakuisella tuella saataisiin aikaan pitkäkestoinen ja kattava, kilpailukykyä ja työllistymistä tukeva työmarkkinaratkaisu”, Ihalainen sanoi.

Ihalaisen mukaan ratkaisukokonaisuuden osana tulisi sopia uskottavalla tavalla paikallisen sopimisen päälinjoista.

Hänen mielestään tuloksellinen paikallinen sopiminen voi onnistua vain luottamuksen ja työmarkkinaosapuolten yhteistyön varassa.

”Monet syyt puoltaisivat sitä, että vakava yritys työmarkkinaratkaisulle tehtäisiin mahdollisimman pian – ennen kuin hallituksen kaavailema pakkolakipaketti tulee eduskunnan käsittelyyn ja myrkyttää ilmapiirin yhteistyöltä”, Ihalainen totesi.

Hänen mukaansa SDP ei tule missään olosuhteissa hyväksymään sitä, että pakottavalla lainsäädännöllä puututaan vapaaseen sopimusoikeuteen ja heikennetään pakkolailla palkansaajien työehtoja, Ihalainen painotti.

Lauri Ihalaisen mukaan pitkä työmarkkinaratkaisu toisi osaltaan ennustettavuutta ja vakautta muuten apeaan talousilmapiiriin.

”SAK:n ja muiden palkansaajajärjestöjen vastuulliset esitykset olisivat tarjonneet ratkaisuille hyvän perustan. EK:n olisi pitänyt tarttua siihen sopimushakuisesti kiinni. Toivon, että tähän esitykseen voidaan nyt palata.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)