Verkkouutiset

Lauri Ihalainen: Ilman kolmikantaa syksy olisi näyttäytynyt suurena epävarmuutena

Budjettiriiheen valmistautuvan hallituksen kannattaa kansanedustajan mukaan vaalia luottamukseen rakentuvaa yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien kansanedustaja Lauri Ihalaisen mukaan kilpailukykysopimuksen arvo on sen sisällössä, mutta myös siinä, että sopimuspolitiikan tekemisen perusrakenteita ei murrettu.

– Ilman tehtyä kilpailukykysopimusta ja kolmikantakonseptin uuspaluuta syksy olisi näyttäytynyt työmarkkinoiden suurena epävarmuutena, ilmapiirin kiristymisenä ja lisäleikkausuhkina, hän sanoo tiedotteessaan.

Tavoiteltavan kasvu ja työllisyyspaketin työmarkkinoita koskevissa asioissa on hänen mukaansa tärkeää löytää yhteisymmärrys ja keskittyä niihin asioihin, joilla on todellista merkitystä.

– Budjettiriiheen valmistautuvan hallituksen kannattaa kikysopimuksen kokemukset tunnistaen vaalia luottamukseen rakentuvaa yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Sdp:n esittämät toimet olisivat Ihalaisen mielestä hallitukselle kultaakin kalliimpia uusien työpaikkojen synnyttämiseksi ja työttömien aseman kohentamiseksi. Hänen mukaansa taloudellisen kasvun ajuriksi Suomessa pitää aikaansaada kaikille työpaikoille ulottuva kansallinen tuottavuuden nostamisohjelma.

– Nyt ei ole tarve eikä perusteita tehdä uusia leikkauksia työttömyysturvaan eikä heikentää työlainsäädäntöä.

Ihalaisen mukaan kilpailukykysopimusta ei pidä horjuttaa.

– On hyvä myös muistaa, että nyt ei pidä kikyvenettä keikutella, koska hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteistyötä tarvitaan myös jatkossa Suomen jaloilleen nostamisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)