Verkkouutiset

Lauri Ihalainen: Suomi vaarassa jäädä globaalissa arvoketjussa sivurooliin

Sosialidemokraattien kansanedustajan mukaan Suomi tarvitsee nyt vientivetoista talouskasvua ja pidemmän aikavälin tulevaisuusinvestointeja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan Suomen on päivitettävä viennistä riippuvaisena maana uuden ajan elinkeinopoliittiset tavoitteet. Hänen mukaansa nyt on kyettävä vauhdittamaan teknologista kehitystä ja haettava voimakkaammin osaamispohjaista kasvua.

– Tulevaisuuden talouskasvu syntyy innovaatioista – lisäpanostukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen ovat nyt välttämättömiä, Ihalainen sanoo tiedotteessaan.

Korkean teknologian ja jalostusarvon osuus Suomen viennistä on hänen mukaansa laskenut huolestuttavasti. Hallituksen olisi Ihalaisen mielestä pitänyt kehysriihessään päättää jykevämmällä otteella toimista, jotka tukevat erityisesti vientivetoisen talouskasvun vauhdittamista, investointeja ja työllistämistä.

– Ilman lisäpanostuksia tutkimukseen ja tuotekehitykseen, on Suomi vaarassa jäädä globaalissa arvoketjussa täysin sivurooliin. Nyt on aika ottaa rohkeita askeleita kohti uuden ajan elinkeino- ja teknologiapolitiikkaa.

Suomi lähtee Ihalaisen mukaan digitalisaation sekä uuden ajan teollisuuden ja palvelujen kehittämisessä takamatkasta. Talouskasvun piristämiseksi olisi hänen mukaansa tuettava erityisesti pk-yrityksiä, jotka ovat kasvu- ja kansainvälistymishakuisia.

– Ympäristöteknologiassa ja kierto- ja jakamistaloudessa olisi runsaasti hyödyntämätöntä kasvupotentiaalia, samoin palvelu- ja matkailualalla. Arktisen alueen tuomat mahdollisuudet elinkeinopolitiikalle tulisi hyödyntää paremmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)