Verkkouutiset

Hbl: Juha Sipilä on avoin viidelle soten yhteistyöalueelle

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan sote-uudistuksessa voitaisiin ajatella viittä yliopistosairaalan omaavaa hoitoaluetta sekä yhteistyösopimuksia niiden ja muiden maakuntien välillä, kertoo Hufvudstadsbladet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) haluaa Hufvudstadsbladetin mukaan mahdollisimman yksinkertaisen hallintomallin terveydenhoidon uudistukseen.

Hallitus on lehden mukaan käytännössä jo luopunut aiemmasta sopimuksestaan 15 sote-alueesta ja 18 itsehallintoalueesta eli maakunnasta. Sipilä kuitenkin huomauttaa, että mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

Hallituksessa keskustellaan lehden mukaan nyt siitä, voisiko riittää, jos ne maakunnat, joissa ei ole yliopistosairaalaa, tekisivät yhteistyösopimukset niiden viiden maakunnan kanssa, joissa on yliopistosairaala.

Sipilä toteaa lehdelle, että hallitus ehdottomasti ei halua uusia hallintotasoja. Sellaista eivät hänen mukaansa 15 sote-aluetta muodostaisi eivätkä myöskään toisen mallin viisi aluetta.

– Perusperiaate ei ole muuttunut. Ne, joilla ei ole päivystyssairaaloita, joutuvat kuitenkin tekemään sopimuksia. Voimme pitää kiinni 18 maakunnasta ja täydentää palveluja sopimuksilla, hän kertoo.

Jos mallista päästään sopuun, jää vielä jäljelle hoidon rahoitus. Sipilän mielestä se on lähinnä käytännöllinen kysymys.

Missään olosuhteissa kyse ei voi hänen mukaansa puhtaasti maakuntaverosta, sillä maakunnat ovat sitä varten liian pieniä. Ratkaisu on hänen mukaansa joko kokonaan valtion rahoitus tai maakunta- ja valtiorahoituksen yhdistelmä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)