Verkkouutiset

SDP:n Huovinen tyytyväinen uuden sosiaalihuoltolain rahoituksesta

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) iloitsee, että odotettu ja tarpeellinen sosiaalihuoltolaki toteutuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus päätti budjettiriihessä, että uuden sosiaalihuoltolain toimeenpanoa varten myönnetään 9,4 miljoonaa euroa vuoden 2015 valtion talousarvioon. Lisäksi esityksen toimeenpanoon käytetään 6,6, miljoonaa euroa lastensuojelun kehittämiseen varattua määrärahaa. Uudistuksen kokonaiskustannukset ovat 32 miljoonaa euroa.

Sosiaalihuoltolakiesitys oli juuri lausuntokierroksella ja annetaan eduskunnalle vielä tänä syksynä.

– Nyt tehdään se, mitä kauan on toivottu. Ihmiset haluavat kotipalveluja ja muita matalan kynnyksen palveluja sekä oman työntekijän, jolle samoja asioita ei tarvitse selittää yhä uudestaan. Jokainen toivoo, että asiat selvitetään kerralla, eikä juoksuteta monella eri luukulla, Susanna Huovinen sanoo.

– Kun apua saadaan ajoissa, kriisitilanteet ja raskaiden tukitoimien tarve vähenee. Nyt tehtävä muutos on merkittävä ja sen vaikutuksia tullaan seuraamaan tiiviisti, ministeri jatkaa.

Jatkossa ammattilaisilla olisi velvollisuus tehdä ilmoitus myös suoraan poliisille, jos on epäily lapsen pahoinpitelystä. Samalla kun uusi laki vahvistaa ehkäiseviä palveluja, myös lastensuojelutyötä uudistetaan.

Lisäksi lakiesitykseen sisältyy nuorisopalvelutakuu, jonka avulla autetaan niitä nuoria, joille nuorisotakuu ei ole riittävä tuki. Nuorta autetaan sosiaalisen kuntoutuksen avulla ja hän saa oman työntekijän, kunnes apua ei enää tarvita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)