Verkkouutiset

HS-gallup: Sdp:n alamäki jatkuu, myötätuulta kokoomukselle ja vasemmistoliitolle

HS-gallupin mittaushistorian suurimpaan kannatukseensa ylsi RKP.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n kannatus jäi Helsingin Sanomien gallup-mittauksessa 18,7 prosenttiin heinäkuussa. Lehden mukaan puolueen kannatus on ollut yhtä alhainen viimeksi lokakuussa 2015. Tästä huolimatta puolue pitää edelleen paikkansa toiseksi suurimpana puolueena heti kannatuslukemansa säilyttäneen keskustan jälkeen.

Helsingin Sanomien mukaan Sdp on menettänyt äänestäjiään erityisesti vihreille ja vasemmistolle. Puolueen hylkäävät nyt naiskannattajat, jotka ovat siirtyneet äänestämään edellä mainittuja puolueita.

Kolmossijalla jatkaa kokoomus, jonka kannatus on noussut prosenttiyksiköllä puheenjohtajavaihdoksen jälkeen. Kokoomuksen kannatus on HS-gallupin mukaan nyt 17,8 prosenttia.

Vihreät jatkaa edelleen historiallisissa kannatuslukemissa, mutta nousu näyttää nyt taittuneen. Kannatus heikkeni alle prosenttiyksikön edellisestä vertailusta, ja vihreiden kannatus on nyt 13,3 prosenttia.

Perussuomalaiset ei vielä heinäkuussa päässyt kannatuksessaan yli 10 prosenttiin. Kannatus nousi puolella prosenttiyksiköllä kesäkuun mittauksesta ja on nyt 9,5 prosenttia.

Lähellä on vasemmistoliitto, joka näyttää niin ikään saaneen puheenjohtajavaihdoksesta myötätuulta alleen. Vasemmiston kannatus nousi prosenttiyksiköllä ja on nyt 9 prosenttia.

HS-gallupin yllätyksestä vastasi tässä kuussa RKP, jonka tulos oli mittaushistorian suurin. RKP:n kannatus on nyt 4,9 prosenttia. Kristillisten kannatus heikkeni alle puolella prosenttiyksiköllä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)