Verkkouutiset

Citigroupin ekonomisti HS:lle: Elvytyksen hyödyt siirtyisivät ulkomaille

Finanssipoliittisen elvytyksen sijaan finanssiyhtiö Citigroupin pääekonomisti kannattaa Helsingin Sanomien haastattelussa Suomen hallituksen suunnitelmaa pidentää työaikaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Citigroupin pääekonomisti Willem Buiter muistuttaa Helsingin Sanomissa, että Suomen on pieni avotalous, jota vaivaa vaikea kysynnän puute. Jos Suomi omin päin ryhtyisi finanssipoliittiseen elvytykseen, vaarana olisi hänen mukaansa elvytyksen hyötyjen siirtyminen ulkomaille.

Suomen pitäisi Buiterin mielestä myös välttää talouspolitiikkaa, joka supistaisi palkkatuloja, koska se tukahduttaisi kotimaisen kysynnän työntekijöiden kulutuksen vähentyessä. Hän mukaansa yritysten suuremmat voitot eivät automaattisesti johda uusiin investointeihin.”

Sen sijaan hallituksen suunnitelma pidentää työaikaa saa häneltä kannatusta. Työajan pidentäminen supistaa tuntipalkkoja, mutta nimellinen kuukausipalkka pysyy ennallaan.

Buiter arvioi lisäksi, että Euroopan keskuspankin pitäisi lisätä rahapoliittista elvytystään, sillä ulkoisen kysynnän kasvu ei ole todennäköistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)