Verkkouutiset

Kokoomuksen kannattajat HS:ssä: Stubb suosikki, Vapaavuori kakkonen

Eurooppaministeri on suosituin myös koko kansan keskuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kannattajista 43 prosenttia kannattaa seuraavaksi puheenjohtajaksi eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alex Stubbia (kok.). Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) kannatus samassa ryhmässä on 29 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin Sanomien teettämästä mielipidemittauksesta.

Kolmanneksi suosituin on kansanedustaja Petteri Orpo (kok.), joka kuitenkin kertoi tiistaiaamuna Turun Sanomissa, että ei tavoittele puheenjohtajuutta.

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkusta (kok.) kannattaa 4 prosenttia ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikkoa (kok.) 5 prosenttia.

Toistaiseksi vain Vapaavuori on ilmoittanut pyrkivänsä puheenjohtajaksi. Stubb ja Virkkunen ovat ehdolla toukokuun EU-vaaleissa. Puheenjohtajavalinnan tekevät kokoomuksen puoluekokousedustajat kesäkuussa, eivät siis kokoomuksen kannattajat, joiden mielipiteitä HS-gallupissa mitattiin.

Stubb on suosituin ehdokas myös koko kansan keskuudessa. Häntä kannattaa 31 prosenttia suomalaisista. Vapaavuoren kannatus on 18 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)