Verkkouutiset

Sasi HS:lle: Lehtomäki hallitusta ymmärtäväisempi Venäjän toimille

Keskustan kansanedustaja Paula Lehtomäki selvästi flirttailee Venäjän kanssa, arvioi kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi Helsingin Sanomille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kimmo Sasin mukaan Paula Lehtomäki selvästi flirttailee Venäjän kanssa ja pyrkii antamaan sen käsityksen, että hän ymmärtää Venäjää paremmin kuin muut suomalaiset puolueet, vaikkei suoraan irtisanoudukaan hallituksen politiikasta.

Sasi muistuttaa, että kun pakotteet hyväksyttiin, Lehtomäki arvosteli niitä. Hän ei Sasin mukaan sanonut, ettei pakotteita pitäisi toteuttaa, mutta hän oli kriittinen.

Sasi viittaa lokakuun Suomen Kuvalehden haastatteluun, jossa Lehtomäki sanoi, ettei Krimin miehitys ole hyväksyttävä asia, mutta Ukraina on menettänyt Krimin ja se on de facto osa Venäjää.

Lausunto on Sasin mukaan yksi osoitus siitä, että Lehtomäellä on ymmärrystä politiikalle, jossa Venäjä kontrolloi naapurimaiden toimintaa. Sasin mielestä kukaan merkittävä poliitikko ei voi sanoa noin, vaan lähtökohtana pitää olla, ettei Krimin liittämistä Venäjään voida hyväksyä.

Sasin mukaan kukaan ei ole väittänyt keskustan väittäneen, että pakotteista pitäisi luopua, mutta Lehtomäki on suhtautunut Venäjän toimiin ulkopoliittisissa linjauksissaan ymmärtäväisemmin kuin hallitus.

Niin kauan kuin Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilä ei puutu Lehtomäen lausuntoihin, voidaan Sasin mukaan olettaa, että Lehtomäen lausunnot edustavat keskustan linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)