Verkkouutiset

HS-gallup: Kokoomus suosituin puolue

Helsingin Sanomien kannatusmittauksen mukaan kokoomuksen kannatus on nyt 21,2 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kannatus on laskenut viime kuussa tehdystä HS-gallupista 0,9 prosenttiyksikköä, vaikka se onkin edelleen suurin puolue. Gallupissa kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta suomalaiset äänestäisivät, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Toiseksi suurin puolue tuoreessa mittauksessa on keskusta, jonka kannatus on 20,0 prosenttia. Keskustan kannatus on noussut 0,1 prosenttiyksikköä.

Kolmanneksi suuri puolue on perussuomalaiset, joka saa kyselyssä 16,9 prosentin kannatuksen. Kannatus on noussut prosenttiyksikön.

SDP:n kannatus on noussut 15,9 prosenttiin. Viime kuussa kannatus oli prosenttiyksikön alhaisempi.

Vasemmistoliiton kannatus on tuoreessa gallupissa 8,7 prosenttia (-0,6 %-yks.), vihreiden 8,3 prosenttia (-0,4 %-yks.), RKP:n 4,1 prosenttia (-0,4 %-yks.) ja KD:n 3,5 prosenttia (-0,1 %-yks.).

Helsingin Sanomat on laskenut yhteen hallitus- ja oppositiopuolueiden kannatuksen. Hallituspuolueiden kokoomuksen, SDP:n, RKP:n ja KD:n yhteiskannatus on 44,7 prosenttia. Oppositiopuolueiden keskustan, perussuomalaisten, vasemmistoliiton ja vihreiden kannatus on 53,9 prosenttia. Vihreille myönnetään ero hallituksesta vasta perjantaina.

TNS gallup teki kyselyä varten puhelimitse 2 261 haastattelua 15.8.–18.9. Tulosten virhemarginaali on suurempien puolueiden osalta noin kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)