Verkkouutiset

HS: Fennovoima saamassa enemmistön eduskunnassa

Hallitus hyväksynee tänään suomalais-venäläisen ydinvoimalan täydennysluvan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Enemmistö Helsingin Sanomien kyselyyn vastanneista kansanedustajista kannattaa Fennovoiman täydennysluvan hyväksymistä. Kyselyssä 47 prosenttia kannatti Fennovoima-esitystä ja 32 prosenttia vastusti.

Kyselyyn vastasi vain 108 kansanedustajaa, joista siis 51 aikoi äänestään Fennovoiman puolesta ja 35 vastaan. Eduskunnassa on 200 kansanedustajaa.

Kyselyssä ovat kuitenkin lähes kaikki vihreiden ja vasemmistoliiton kansanedustajat. Näissä puolueissa ydinvoimaa vastustetaan vahvimmin. Sen sijaan kokoomuksesta, jossa enemmistö todennäköisesti kannattaa Fennovoimaa, kyselyyn tavoitettiin vain puolet kansanedustajista.

Hallitus käsittelee tänään torstaina kahta ydinvoimalupaa.

Fennovoima hakee lupaansa täydennystä, koska laitetoimittaja on vaihtunut alkuperäisen luvan myöntämisen jälkeen. Luvassa mainitaan japanilainen Toshiba ja ranskalainen Areva, mutta yhtiö valitsi toimittajakseen venäläisen Rosatomin.

Teollisuuden Voima (TVO) puolestaan hakee jatkoaikaa omalle luvalleen, joka raukeaa ensi kesänä. Syynä lisäaikahakemukselle on, että yhtiön edellisen ydinreaktorin rakentaminen on viivästynyt.

Hallitus hyväksynee Fennovoima-esityksen, mutta lykkää TVO-päätöstään. Eduskunnan tulee myös hyväksyä päätökset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)