Verkkouutiset

RKP sanoo hallituksen pakolaispolitiikkaa epäinhimilliseksi

Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallitus heikentää turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus harjoittaa epäinhimillistä pakolaispolitiikkaa.

Äskettäin turvapaikka-asioissa lyhennetty muutoksenhakuaika tarkoittaa Henrikssonin mukaan tosiasiassa turvapaikanhakijoiden oleskeluluvan saannin vaikeuttamista. Ratkaisua on perusteltu prosessin nopeuttamisella.

– Mitä lyhyempi muutoksenhakuaika ja mitä vaikeampaa on saada oikeudellinen avustaja, sitä vaikeampi turvapaikanhakijan on saada oikeutta, hän sanoo tiedotteessaan.

Tämä on Henrikssonin mukaan epäinhimillistä, eikä se sovi Suomen kaltaiselle oikeusvaltiolle. Myös turvapaikanhakijoiden mahdollisuuksia saada oikeusapua rajoitetaan hänen mukaansa nyt huomattavasti. Hän epäilee hallituksen kärsivän muukalaispelosta.

– Toivottavasti hallitus pääministeri Sipilän johdolla nyt herää todellisuuteen. Minä ja RKP tulemme jatkossakin vaatimaan hallitukselta vastauksia ja suunnan muutosta. Haluamme elää inhimillisessä Suomessa, jossa ihminen asetetaan keskiöön ja jossa arvopohja on vakaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)