Verkkouutiset

Anna-Maja Henriksson: Kieliä pitäisi alkaa lukea jo ensimmäisellä luokalla

RKP:n puheenjohtajan mukaan erityisesti kielten opiskelu eriytyy sekä maantieteellisesti että sosioekonomisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson arvioi, että eriarvoistuminen alkaa kieltenopetuksessa jo aikaisessa vaiheessa koulutuspolulla ja useimpia kieliä lukevat pääsääntöisesti korkeasti koulutettujen vanhempien lapset.

– Minä ja RKP olemme jo pitkään puhuneet kielten opiskelun aikaistamisesta ja näkisin, että kieliä pitäisi alkaa lukea jo ensimmäisellä luokalla, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Henrikssonin mukaan lasten hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että myös mediakasvatuksesta tulee olennainen osa peruskoulutusta ja yhteiskunnalliset muutokset tulee huomioida.

– Samalla pitää muistaa, että perustaidot kuten lukeminen, kirjoittaminen ja laskeminen ovat yleissivistyksen kannalta keskeisiä peruskoulutuksessa, vaikka maailma muuttuukin.

Digitalisaatio voi hänen mukaansa tuoda opetukselle lisäarvoa, mutta se tuo mukanaan myös haasteita.

– Nettikiusaamisen lisäksi haasteita ovat myös, miten palveluja otetaan käyttöön niin, että jokainen oppilas saa oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen kohtelun sekä lähtökohdan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)