Verkkouutiset

Kokoomuksen Heinonen: Yrittäjienkin ääntä kuultava yhteiskuntasopimusneuvotteluissa

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on pettynyt, että yhteiskuntasopimusneuvottelujen pöydässä ei ole paikkaa yrittäjille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Timo Heinonen muistuttaa, että Suomessa on lähes 300 000 yritystä ja ne työllistävät yli 1,4 miljoonaa ihmistä. Jo yli kymmenen vuoden ajan uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet nimenomaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

– Yhteiskuntasopimusneuvotteluissa tullaa tekemään varmasti myös sellaisia ratkaisuja jotka vaikuttavat yrittäjiin työnantajina. Itse olisin toivonut, että yrittäjät olisivat olleet myös mukana neuvottelupöydässä, mutta nyt on tärkeää, että yrittäjät tulevat ainakin kuulluiksi, hän sanoo.

Heinonen muistuttaa, että esimerkiksi tämän vuosituhannen ensimmäisen kymmenen vuoden aikana suuryritykset palkkasivat vain reilut 7000 henkeä, kun samaan aikaan pk-yritykset loivat työpaikkoja yli 100 000 hengelle.

– Onkin tärkeää, että sellaisia ratkaisuja ei nyt tehdä, jotka vähentävät tästä maasta työtä. Siksi pk-yrittäjiä on nyt tärkeää kuulla merkittävinä työllistäjinä. Työpaikkojen näkökulmasta ongelmana on edelleen se, että kasvuun pyrkiviä yrityksiä on todella vähän.

Heinonen toivoo, että erityishuomiota kiinnitettäisiin myös yksinyrittäviin ja muun muassa heidän sosiaaliturvaansa. Ja ratkaisu vanhemmuuden kustannusten jakamisestakin pitäisi saada yhteiskuntasopimuspöydästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)