Verkkouutiset

Edustaja kauhistui päätöksestä: Raiskaajamurhaajan paikka ei ole vapaalla

Kokoomuksen Timo Heinonen pitää hovioikeuden päätöstä vapauttaa raiskaajamurhaaja järkyttävänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti kertoi perjantaina, että Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa elinkautisvanki Abdigadir Osman Husseinin ensi vuoden syyskuussa useiden viranomaisten vastustuksesta huolimatta. Hänet on tuomittu poikkeuksellisen törkeistä seksuaalirikoksista ja murhasta.

Hovioikeus perusteli vapauttamista sillä, että tuomittu on istunut vankeudessa 19 vuotta ja 6 kuukautta. Se piti myös vangin opiskelua ja päihteettömyyttä vapautta puoltavina seikkoina.

Vanki raiskasi 1993 13-vuotiaan tytön Tampereella puukolla uhaten ja sai vajaan kolmen vuoden vankeustuomion. Vapauduttuaan syksyllä 1995 hän murhasi 15-vuotiaan tamperelaistytön veitsellä silpoen. Kesällä 2005 hän pääsi kolmen tunnin vartioimattomalle lomalle ja käytti nelivuotiasta lasta seksuaalisesti törkeästi hyväksi.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on tuohtunut päätöksestä.

– Raiskaajamurhaaja pääsemässä vapaaksi. Tämä on järkyttävää. Eikö menneisyys jo osoita, että tällaisen paikka ei ole vapaalla?, Timo Heinonen kirjoittaa Facebookissa.

Kansanedustaja huomauttaa, että vapauttamista olivat vastustaneet paitsi Rikosseuraamuslaitos myös Turun vankila ja Psykiatrinen vankisairaala.

– Kaikkia ei pidä vapauttaa koskaan vaan esimerkiksi pitää pakkohoidossa, Heinonen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)