Verkkouutiset

Eero Heinäluoma lentoturvakeskusteluista Venäjän kanssa: Ei kannata jumittaa muotoseikkoihin

Eero Heinäluoma ja Erkki Tuomioja eivät poissulje kahdenvälisiä keskusteluja Itämeren turvallisuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd.) mielestä viimeaikaisessa keskustelussa liittyen Itämeren lentoturvallisuuteen ”ei kannata jumittaa muotoseikkoihin”.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ja hänen ruotsalaiskollegansa Margot Wallström antoivat eilen Tukholmassa ymmärtää, etteivät kahdenväliset neuvottelut Venäjän kanssa asiasta tule kyseeseen.

– Suomen kannalta tärkeintä on, että aloite etenee. Missä formaatissa neuvotellaan, se on toissijaista, Heinäluoma kommentoi asiaa SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Raumalla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti kesällä esille transpondereiden käytön Itämeren lentoturvallisuuden parantamiseksi Venäjän presidentin Vladimir Putinin vieraillessa Suomessa.

Venäjä on esittänyt joillekin maille kahdenvälisiä neuvottelukutsuja liittyen Itämeren turvallisuuteen. Suomi ei ole toistaiseksi kirjallista kutsua saanut.

Heinäluoma arvioi, että käytännössä Itämeren turvallisuusasioista päättävän pöydän ääressä pitäisi olla kuitenkin ”aika paljon tahoja”, mukaan lukien mielellään Euroopan turvallisuusyhteisö Etyj tai kaikki Itämeren rantavaltiot ja Nato.

– Varmaan on niin, että näistä puhutaan myös kahden kesken. Suomi ja Ruotsihan jo näin tekivät ja varmaan venäläistenkin kanssa eri maat puhuvat myös kahden kesken, Heinäluoma katsoo.

Kansanedustaja ja ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on samoilla linjoilla:

– Suomi ei ole sellainen maa, jonka pitäisi mistään keskusteluista koskaan kieltäytyä.

Tuomioja ei torju kahdenvälisiä keskusteluita venäläisten kanssa, mutta:

– Jos halutaan tuloksia, silloin pitää tietysti olla kaikki alueen maat ja toimijat mukana.

Venäjän halukkuus kahdenvälisiin keskusteluihin on herättänyt epäilyjä maan halusta lyödä kiilaa Itämeren rantavaltioiden välille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)