Verkkouutiset

Harri Hietalasta yhteistoiminta-asiamies

Valtioneuvosto nimitti torstaina Harri Hietalan yhteistoiminta-asiamieheksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Harri Hietalan viisivuotinen virkakausi alkaa ensi vuoden alusta lukien.

Yhteistoiminta-asiamiehen tehtävänä on edistää työnantajan ja työntekijöiden välistä yhteistoimintaa valvomalla yhteistoiminnasta yrityksissä annetun lain ja muiden henkilöstön osallistumisjärjestelmiä koskevien lakien noudattamista. Lisäksi yhteistoiminta-asiamies valvoo henkilöstörahastoja.

Harri Hietala on toiminut pitkään keskeisissä tehtävissä työmarkkinajärjestöissä. Hietala on työskennellyt muun muassa Suomen työnantajain keskusliitto STK:n ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitto TT:n palveluksessa työehtosopimusosaston asiamiehenä, Energia-alan keskusliitto FINERGY:n apulaisjohtajana, Työnantajaliitto Allianssi TLA:n toimitusjohtajana, Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry:n toimitusjohtajana sekä Palvelualojen työnantajat PALTA:n varatoimitusjohtajana, työmarkkinajohtajana ja lakiasiainjohtajana.

Vuodesta 2014 Hietala on toiminut neuvottelevana virkamiehenä ja yhteistoiminta-asiamiehenä työ- ja elinkeinoministeriössä.

Yhteistoimintalain piirissä on noin 8 300 yritystä ja niissä 910 000 työntekijää. Henkilöstörahastoja on noin 60, joissa jäseniä lähes 120 000.

Virkaa haki yhdeksän henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)