Verkkouutiset

SDP:n Timo Harakan mielestä Suomi tarvitsee jo seuraavan hallituksen

Nykyhallitus on jättänyt liikaa seuraavan hallituksen vastuulle, kansanedustaja arvostelee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Timo Harakan mielestä Juha Sipilän (kesk.) hallitus on repinyt suomalaista yhtenäisyyttä ja heikentänyt keskinäistä luottamusta.

– Sipilän hallitus, jossa EU-politiikka on luovutettu EU-vastaisille voimille, on yhä selvemmin osa Euroopan ongelmaa kuin osa ratkaisua, Harakka totesi vappupuheessaan Hyvinkäällä ja Järvenpäässä.

Hänen mielestään hallituksen puoliväliriihi osoitti, että Sipilän hallituksen eväät on jo syöty.

– Se muistuttaa perheemme autoretkiä, jossa pienet lapset kyselevät puolimatkassa, joko ollaan perillä. Vastuullisen kuskin tehtävä on kuljettaa auto perille asti. Sipilä on sen sijaan pysäyttänyt Suomen ja hypännyt ratista pois. Heikko hallitus ei kykene mihinkään uudistuksiin. Suomella ei ole varaa odottaa kahta vuotta tyhjin toimin, Harakka sanoo.

– Sipilä, Petteri Orpo ja Timo Soini ovat luvanneet, että velaksi eläminen loppuu. He päättivät, että näin tapahtuu seuraavan hallituksen aikana. Sipilä, Orpo ja Soini lupasivat korjata koulutuksen ja innovaatioiden leikkaukset. Näin tapahtuu vasta seuraavan hallituksen aikana. Sipilä, Orpo ja Soini tavoittelivat työllisyysasteen nostoa 72 prosenttiin. Se ei onnistu tämän hallituksen toimilla. Työ jää seuraavalle hallitukselle. Sipilä, Orpo ja Soini eivät pystyneet perhevapaauudistukseen. Sekin jää seuraavalle hallitukselle, samoin sosiaaliturvan uudistus ja sote-uudistuksen toteutus, Harakka luettelee.

Hänen mielestään Suomi tarvitsee jo seuraavan hallituksen. Harakan mielestä erityisen vahingollisia ovat leikkaukset koulutuksesta, tutkimuksesta ja tuotekehityksestä. Hän esittää, että seuraava hallitus kääntää kurssin sitoutumalla ”oppimismiljardiin”.

– Osaamisperusteinen kasvu edellyttää satsauksia niin varhaiskasvatukseen kuin korkeakoulutukseen, niin perustutkimukseen kuin yritysten innovaatiotukeen, Harakka sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)