Verkkouutiset

Timo Harakka vastaa takaisin Sampo Terholle: Hallitushinkunne oli ylivoimainen

Sdp:n Timo Harakan mukaan Sampo Terho jatkaa Timo Soinin harhauttelua Kreikka-lainoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n kansanedustaja Timo Harakka syytti aiemmin torstaina ulkoministeri Timo Soinin (ps.) hämäävän väitteellään, jonka mukaan Kreikan uusin hätäapulaina olisi edellisten hallitusten aikana annettua lainaa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vastasi Harakalle, että nykyhallitus ei ole antanut Kreikalle senttiäkään lainarahaa.

Vastauksessaan Terholle Harakka väittää Terhon jatkavan Soinin harhauttelua. Harakka sanoo, että edellisen hallituksen myöntämästä valtuudesta ei liikahtaisi euroakaan Kreikalle, jos perussuomalaiset pitäisivät vaalilupauksestaan kiinni.

‒ Hallitushinku oli kuitenkin ylivoimainen. Kun 86 miljardin lainapäätös viime kesänä tehtiin euroryhmässä, Suomen hallitus ei uskaltanut käyttää veto-oikeuttaan. Perussuomalaiset nostivat kovan äläkän, mutta rohkeus petti ratkaisevalla hetkellä, Harakka sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaisten siunauksella Suomi suorittaa osuutenaan 185 miljoonaa euroa Euroopan vakausmekanismista (EVM).

‒ Se on se Terhon ivallisesti peräämä momentti, johon hallitus joutuu turvautumaan vielä tämänkin jälkeen, Harakka sanoo.

Hän toteaa, että suuren valiokunnan kokouksessa viime viikolla perussuomalaiset kannattivat Kreikan velka-alea mukisematta. Sosialidemokraatit äänestivät vastaan niin viime kesänä kuin nytkin.

Harakka ihmettelee Terhon väitettä, että perussuomalaiset vastustavat eurokriisin yhteisvastuullista hoitoa.

‒ Mahtaa olla skitsofreenista vastustaa politiikkaa, jota itse toteuttaa, Harakka sanoo.

Lue myös: SDP:n Timo Harakka syyttää Timo Soinia Kreikka-palturista

PS:n Sampo Terho vastaa Timo Harakalle: Miltä momentilta olemme antaneet rahaa Kreikalle?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)