Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Hänninen leikkausehdotuksesta: Sairaanhoitaja on lomansa ansainnut

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen arvostelee Elinkeinoelämän keskusliiton esityksiä julkisen sektorin työntekijöiden lomien leikkaamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Sairaanhoitaja ja siivooja ovat lomansa ansainneet. Veronkevennysten esittäminen tavallisten työntekijöiden ja pienituloisten kustannuksella on vastuutonta, varsinkin kun verovuodon tukkiminen ei EK:ta tunnu kiinnostavan”, Katja Hänninen sanoo tiedotteessaan.

Hänninen ottaa kantaa myös omaishoidon tukeen. Hänen mielestään tuen kriteerit tulee yhtenäistää, tuki muuttaa verottomaksi ja sen maksaminen siirtää Kelan tehtäväksi. Omaishoitajien vapaapäivät on myös taattava.

Kansanedustajan mukaan kuluneella kaudelle vasemmiston erityisesti eläkeläisiä koskevista tavoitteista toteutui ainoastaan vanhuspalvelulaki, joka ei sekään vastaan tarkoitustaan.

”Lakiin tarvitaan riittävä henkilöstömitoitus. Lisäksi jos laitoshoidosta vähennetään paikkoja, kotihoidon resursseja tulee lisätä tuntuvasti, jotta oikeus arvokkaaseen elämään toteutuu”, Hänninen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)