Verkkouutiset

Hallitusneuvottelut jatkuivat: ”Veroasioissa vääntö on julmin”

Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen puheenjohtajat jatkoivat lauantaina hallitusneuvotteluja. Hallitusneuvottelujen vetäjä Juha Sipilä luonnehti aamulla päivää ratkaisevaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Säästöt, verotus ja reformit ovat tänään pöydällä, Juha Sipilä luetteli aiemmin lauantaina.

Sipilän mukaan ei voi puhua neuvottelujen jumittamisesta, vaikka päätöksiä ei olekaan vielä tehty.

– Nämä ovat kuitenkin isoja asioita, joista täytyy tehdä välillä tarkkoja laskelmia.

– Olen varautunut pitkään päivään, Sipilä totesi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi, että neuvotteluissa on sentään edettykin.

– Tiettyä yksimielisyyttä on veroistakin, mutta sitten on nimenomaan pieni- ja keskituloisten ja koskeeko kaikkia tuloluokkia, siitä on paljon keskustelua. Sitten on vielä se sotenkin loppusilaisu.

– Veroasioissa se vääntö on julmin, Soini kuvaili.

– Nyt ollaan lähempänä maalia, isoja asioita on pöydällä, kuten joka päivä. Siinä mielessä on hyvä asia, että ei oteta takapakkia ollenkaan, totesi kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

– Haluan korostaa sitä, että tämä ei ole sulle-mulle -hallitus, vaan tämä on yhteinen hallituspuolue, joka tekee yhdessä päätöksiä Suomen tulevaisuuden eteen. Me ollaan ihan tarpeeksi nähty politiikassa sulle-mulle- meininkiä, jahkailua ja luottamuksen puutetta. Nyt me tarvitaan luottamusta ja yhteishenkeä, sillä tavalla me saadaan Suomi nousuun.

Hallitusneuvottelujen veroryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) kertoi illalla seitsemän aikaan Ylelle, että ryhmä oli saanut työnsä päätökseen. Hän ei kuitenkaan lähtenyt avaamaan varsinaisten verolinjausten sisältöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)